niedziela, 24 maja 2015

Domowe ciasteczka wątróbkowe

Słyszałam, że na ich punkcie pieski szaleją i postanowiłam to sprawdzić.
Potwierdziło się! 




Na zajęciach nauki posłuszeństwa sprawdziły się idealnie :) 
Wszyscy byli zaciekawieni co to za magiczne smaczki mam w kieszeni, z dumą mogłam się pochwalić, że to domowe ciasteczka wątrobiane :)

Do ich wykonania potrzebujemy:

-zmielona wątróbka drobiowa ok 250g 
-jajko
-olej 4-5 łyzek
-mąka pół szklanki
-płatki owsiane 4 łyzki
-len mielony 4 łyzki
-bazylia
-oregano



Całość mieszamy w misce do uzyskania papki, nakładamy na blachę i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni.










Ciasteczka pieczemy około 20 minut:



Życzymy smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz